Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Via de kustwacht kwam zondagmiddag bij Citro een melding binnen van een 38-voets vaartuig met motorproblemen die afdreef voorbij Westpunt. Aan boord van deze boot bevonden zich twee personen.

citro
De kustwacht zette Citro op stand-by; eerst werd er gekeken of er andere boten in de buurt waren die sneller ter plekke konden zijn om deze boot in nood op sleeptouw te nemen. Ook de Dash-8, het kustwachtvliegtuig, ging op verkenning om de precieze locatie van het vaartuig te kunnen bepalen. Om 15.30 uur bleek het vaartuig al afgedreven te zijn tot 6-7 mijlen voorbij Westpunt en was het vanaf het land niet meer te zien.
Er bleken geen boten in de buurt beschikbaar te zijn met genoeg capaciteit om deze 38-voets boot op sleeptouw te kunnen nemen. Gelukkig was de C-Recue-1 van Citro alvast uitgevaren vanuit Caracasbaai in afwachting van verder instructies van de kustwacht. Door de snelle actie van Citro kon de boot al om 16.10 uur gered worden door de C-Resue-1. Het slepen verliep voorspoedig en om 17.20 uur kon de boot worden losgekoppeld en afgeleverd bij Playa Kalki.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).