Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ook het ministerie van Economische Ontwikkeling heeft nu een Raad van Kinderen. Onlangs heeft demissionair minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling (MEO) samen met leden van het managementteam van het ministerie een bezoek gebracht aan de kinderen om hun een dilemma voor te leggen dat ze de komende twee maanden gaan onderzoeken.

rvkmeo3

De Raad van Kinderen van MEO bestaat uit 29 leerlingen van groep 7 van het Fatima College. De Raad van Kinderen is een initiatief van Unicef Nederland en Missing Chapter Foundation (MCF). Op Curaçao wordt de Raad van Kinderen vertegenwoordigd door Sifma (Sentro di Informashon i Formashon na Bienestar di Mucha). Het doel van deze Raad is om kinderen een stem te geven in de besluitvorming van vandaag die ook impact heeft op hun toekomst.
De Raad van Kinderen denkt net als de Raad van Commissarissen en Raad van Toezicht mee met de toekomst en strategie van een organisatie. Door hun morele kompas, verbeeldingskracht, creativiteit en logica zetten de kinderen volwassenen op scherp en dragen zij vernieuwende oplossingen aan. ,,MEO gelooft in het talent en de vaardigheden van onze jeugd en vindt het van essentieel belang om hen hierdoor ook te betrekken bij beslissingen over de economische ontwikkeling van Curaçao”, aldus het ministerie in een persbericht.
De Raad van Kinderen kreeg een dilemma van Rhuggenaath gepresenteerd dat de groep voor de twee komende maanden gaat onderzoeken en hun bevindingen daarna aan het managementteam van MEO tijdens een dialoogsessie gaat presenteren. De kinderen beslissen samen met hun docent hoe ze invulling geven aan het onderzoek.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).