Van een onzer verslaggevers
Zürich - Etienne Siliee, technisch directeur van de Curaçaose voetbalbond FFK (Federashon Futbòl Kòrsou) is door wereldvoetbalbond Fifa gevraagd om deel te nemen aan een werkgroep die zich richt op integriteit bij jeugdtrainers.

fifasiliee

Daarom reisde Siliee vorige week naar Zürich in Zwitserland, voor een bezoek aan het hoofdkantoor van de Fifa. De werkgroep is samengesteld uit zeven personen uit verschillende werelddelen. Naast Duitsland, Engeland, Cambodja, Tunesië en Guatemala is Curaçao dus vertegenwoordigd in de persoon van Siliee.
Deze experts op het gebied van voetbalontwikkeling moeten gezamenlijk een programma rond het thema integriteit ontwikkelen. Trainers en coaches spelen een zeer belangrijke rol in de vorming van voetballende jongeren, zo laat FFK weten. ,,Met dit programma worden integriteitsprincipes ingevoerd in het reeds bestaande ontwikkelingsprogramma en worden jongeren aangesproken op hun integriteit met een accent op waarden, normen en fair play in voetbal.”
Het doel is dat de jongeren vijf jaar met deze principes in aanraking komen. Met dit programma wil de Fifa dat trainers zich overal ter wereld bewust worden van de belangrijke rol die zij kunnen spelen in de vorming van de persoonlijkheid van hun pupillen. De tweede sessie van de werkgroep zal plaatsvinden in januari 2017.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).