Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) Michael Römer heeft zich verplicht ziekgemeld nu er een onderzoek naar hem is gestart. Dat laten welingelichte bronnen tegenover deze krant weten.

 

gebouwom

Römer wordt gedurende die tijd vervangen door Aloysius Pole, die nu belast zal worden met de screening van een nieuwe regeringsploeg. Het Openbaar Ministerie heeft de Landsrecherche verzocht het onderzoek uit te voeren, zo bevestigen de welingelichte bronnen tegenover deze krant.
Het hoofd van de VDC zou een affaire hebben gehad met de vrouw van de onlangs opgestapte PAIS-leider Alex Rosaria, Elvira Rosaria-Statie. Zij was waarnemend hoofd van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties tot mei 2015. Toen Rosaria-Statie de affaire wilde beëindigen, zou Römer haar met een vuurwapen hebben bedreigd. Daarop is zij naar de politie gegaan en heeft daar haar verhaal gedaan. Uiteindelijk heeft zij uit angst geen aangifte durven doen en is naar het buitenland gevlucht.
Demissionair Premier Ben Whiteman (PS) zou Römer de keuze hebben gegeven om verplicht met vakantie te gaan of zich ziek te melden zolang het onderzoek zou duren. Römer heeft voor die laatste optie gekozen. Whiteman was gisteren niet bereikbaar voor commentaar, het Openbaar Ministerie liet weten niets over deze zaak te mogen verklaren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).