Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Fundashon Tur Ta Konta levert een rekentoolkit aan de twaalf scholen die aan het Tur Ta Konta-programma deelnemen. Het materiaal in deze rekentoolkit is bedoeld om de vrijwillige tutoren van Tur Ta Konta te ondersteunen tijdens de begeleiding van leerlingen op het educatiegebied rekenen en wiskunde.

rekentoolkit

In de toolkit zit een klok, maatbekers, meetlint, dobbelstenen en een breukendoos.
De toolkit is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Rotary Club Willemstad, KoksGesto, Caribbeans Curaçao en Building Depot.
De vrijwillige tutoren van Tur Ta Konta begeleiden momenteel 150 leerlingen na schooltijd met rekenen en wiskunde in de groepen 6, 7 en 8 op twaalf scholen van het funderend onderwijs. De tutoren krijgen voor zij beginnen een korte introductiecursus om de kinderen op een gedegen wijze te kunnen begeleiden. De tutoren komen daarna in vervolgsessies bijeen om ervaringen uit te wisselen en bepaalde thema’s uit te diepen. Ze leveren belangrijke en waardevolle input voor de verbetering van het begeleidingsprogramma. Tijdens een van die sessies is het idee van een toolkit geboren. ,,Vanuit de gemeenschap krijgen wij signalen dat er meer behoefte is aan extra hulp en begeleiding met rekenen en wiskunde”, aldus de stichting, die vervolgens een oproep doet aan iedereen die als begeleider een steentje wil bijdragen aan de positieve rekenontwikkeling van een kind. Deze personen kunnen zich melden via de website.
www.turtakonta.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.