Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Alex Rosaria, de aanvoerder van de lijst van PAIS, heeft gisteren middels een brief aan het bestuur zijn ontslag als partijleider ingediend.

paisDat heeft bestuurslid en nummer zes op de lijst, Alison Manuel, tegenover deze krant bevestigd.
In zijn brief stelt Rosaria dat hij zijn functie ter beschikking stelt van het bestuur, die nu met het proces moet beginnen om een nieuwe leider te vinden. Of dit überhaupt gaat gebeuren, is nog maar de vraag; partijvoorzitter Mike Franco laat weten dat voor PAIS een periode van bezinning aanbreekt, waarbij de vraag of de partij nog doorgaat of zichzelf zal opdoeken centraal staat. Dit volgt na de - voor de partij rampzalige – verkiezingsuitslag, waarbij PAIS geen enkele zetel in de Staten behaalde.
Ondanks dat velen binnen de partij verwachtten het minder goed te doen dan bij de vorige verkiezingen, kwam het resultaat aan als een mokerslag. De partij behaalde bij de vorige verkiezingen vier zetels in Staten, maar kwam dit keer tachtig stemmen te kort voor één plek. Een hoorbaar aangeslagen Franco spreekt van een triest gebeuren. ,,De uitslag heeft ons verrast. We wilden behouden wat we hadden, maar deze dramatische uitslag hebben we nooit zien aankomen.” Manuel laat weten dat ook Rosaria erg is aangeslagen door de verkiezingsuitslag. ,,Het kwam heel hard aan.”
Franco stelt dat het moeilijk is om zo kort na de verkiezingen te bepalen waar het precies fout is gegaan, maar zijn eerste inschatting is dat de regering is afgestraft voor de vele maatregelen die het heeft genomen. PAIS verloor rond de elfduizend stemmen ten opzichte van 2012, Pueblo Soberano (PS) had er veertienduizend minder en PAR vijfduizend. ,,De maatregelen die de mensen in hun portemonnee voelen, maar die we moesten nemen, hebben een zware tol geëist bij de verkiezingen. Wij zijn daar meer voor gestraft dan de andere partijen”, zo stelt Franco.
Hij noemt zijn fractie de meest serieuze in de Staten, met de hoogste parlementaire productiviteit. ,,Onze ministers hebben veel werk verzet binnen hun portefeuilles en we zijn niet alsmaar van ministers gewisseld. Jammer dat je met goed werk toch niet wordt beloond.” Hij zegt op de hoogte zijn van het argument binnen de partij en op straat dat politiek leider Alex Rosaria te ‘intellectueel’ zou zijn en de ‘gewone man’ niet aanspreekt.
PAIS gaat de eigen campagne analyseren en vergelijken met die van de andere partijen, nadat de definitieve uitslag met het aantal stemmen per kandidaat bekend is gemaakt. Volgens Franco zal dan worden gekeken waar de stemmers wel en niet op hebben gereageerd en hoe het de volgende keer anders moet; als er tenminste een andere keer komt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).