Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Premier Ben Whiteman (PS) heeft het ontslag van zijn kabinet en van de Gevolmachtigde minister aan gouverneur Lucille George-Wout aangeboden in verband met de Statenverkiezingen vandaag.

ontslagkabinet

Whiteman diende het ontslag gistermiddag in. De gouverneur heeft Whiteman geïnformeerd dat zijn ontslag in beraad wordt gehouden. George-Wout heeft de ministers gevraagd om zich te blijven inzetten voor het belang van Curaçao en met elkaar te blijven samenwerken totdat er een besluit is genomen over de ontslagaanvraag.
Whiteman verklaarde nadat het ontslag was ingediend, dat hij met voldoening terugkijkt op de regeerperiode. De regering heeft in de lijn van het mandaat van het volk gehandeld, aldus de premier. Het premierschap was een ‘onvergetelijke ervaring’ in de woorden van Whiteman. Het kabinet werkte als team heel goed, het was net een familie, aldus de premier.
Het kabinet had de grote uitdaging binnen drie weken na het aantreden meteen bezuinigingsmaatregelen te treffen omdat het land zich in een desastreuze situatie bevond. Zonder de bezuinigingsmaatregelen zou het land binnen 8 maanden gecrasht zijn, zo merkte de minister-president op. Het kabinet heeft verschillende uitdagingen gekend om de problemen op te lossen. Er zijn publicaties verschenen die als doel hadden om het werk van het kabinet in de wielen te rijden, maar desondanks is er veel bereikt, aldus Whiteman.
Alle burgers hebben tegenwoordig een ziektekostenverzekering, daarin worden geen luxezaken vergoed, zo beaamde hij. Burgers werden opgeroepen om de archieven te raadplegen om zelf te zien wat voor resultaten het kabinet heeft geboekt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.