Van onze correspondent
Den Haag - Het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (Ocan) is medeondertekenaar van een verklaring over het ontspoorde publieke debat over de figuur van Zwarte Piet.

 

ocan2
Ocan was samen met een groot aantal andere belanghebbende organisaties vertegenwoordigd bij een rondetafelgesprek op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, onder leiding van minister Lodewijk Asscher. Na afloop werd de volgende gezamenlijke verklaring uitgegeven: ,,We doen afstand van elke vorm van bedreiging, geweld, polarisatie en agressie. We doen een oproep tot kalmte en een beschaafde en respectvolle dialoog. We stellen het belang van het kind centraal. We streven ernaar het een feest voor alle kinderen te laten zijn.”
Naast Ocan werd de verklaring medeondertekend door onder meer Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, Surinaams Inspraak Orgaan, Stichting Nederland wordt beter, Sint Nicolaas Genootschap Nederland, Stichting Sint en Pietengilde, Stichting Sinterklaasintocht Amsterdam, Detailhandel Nederland, RTL en de gemeente Maassluis waar dit jaar de landelijke Sinterklaasintocht plaatsvindt.
Sinds de Curaçaose activist Quinsy Gario enkele jaren geleden de campagne ‘Zwarte Piet is racisme’ startte, gaan voor- en tegenstanders zich via sociale media te buiten aan de verschrikkelijkste verwensingen tot en met doodsbedreigingen aan toe. Deze week moest de kinderombudsman het nog ontgelden vanwege de conclusie dat Zwarte Piet op gespannen voet staat met kinderrechten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.