Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Pueblo Soberano (PS) blijft achter Marvelyne Wiels staan. Dit zegt Statenlid en voorzitter van de partij, Melvin ‘Mac’ Cijntje, in reactie op de harde uitspraken van de Gevolmachtigde minister aan het adres van verschillende partijkopstukken.

melvincijntje

Wiels deed de uitspraken tijdens een telefoongesprek dat zij had met een onbekende persoon en dat is opgenomen en gelekt aan de pers. Zo zegt ze dat Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe niets voorstelt en almaar aan partijleider Jaime Córdoba trekt, zodat laatstgenoemde zich heel belangrijk voelt. Ook vindt de Gevolmachtigde minister dat Statenlid Sherwin Leonora een lulletje rozenwater is en zijn collega Wini Raveneau een idioot; en stelt ze dat Melvin Cijntje af en toe maar wat roept op afstand. ,,Het is afgelopen, er blijft niets meer van over”, zo stelt Wiels, in alle waarschijnlijkheid over de partij die haar broer jaren geleden oprichtte.
In reactie verdedigt partijvoorzitter Cijntje de Gevolmachtigde minister in Den Haag, en noemt hij het een achterbakse streek dat het telefoongesprek is opgenomen. De harde woorden van Wiels doen hem weinig, zegt hij. ,,In onze gesprekken laten we ons wel vaker hard uit en in de politiek roept iedereen van alles naar elkaar. Dit was een intern gesprek dat niet voor publieke consumptie is bedoeld”, aldus Cijntje.
Hij zegt dat de partij vierkant achter Marvelyne blijft staan en sluit niet uit dat ze na de verkiezingen terugkomt als Gevolmachtigde minister. ,,Dat ze zich af en toe geen blad voor de mond neemt, is een puntje, maar we hebben niets tegen Marvelyne.”
Ook de kritiek op het functioneren van Wiels als Gevolmachtigde minister, aan de hand van diverse rapportages, wuift hij weg. Hij zegt geen waarde te hechten aan het rapport van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) uit augustus, waarin staat dat er 235.000 gulden is verdwenen onder haar bewind in het Curaçaohuis. Volgens Cijntje heeft Soab fouten gemaakt in de documentatie en ‘staan de overboekingen nu op nul’. Wel beaamt hij dat ‘zij hierover eigenlijk zelf toelichting had moeten komen geven, in plaats van premier Whiteman dat deed’.
PS-lijsttrekker Jaime Córdoba wilde niet te reageren op de uitspraken van Wiels omdat hij niet op de hoogte zei te zijn van de opname. De overig genoemde Statenleden waren niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).