Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - In een 25 seconden durende geluidsopname die naar de pers is gelekt, is naar wat het lijkt de stem van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) te horen, terwijl zij een aantal kopstukken van Pueblo Soberano afvalt.

marfjwiels
Het lijkt alsof de Gevolmachtigde minister een telefonisch gesprek met iemand voert; een andere persoon is op de geluidsopname niet te horen. Het volgende is te horen: ,,Kadè ta nèt nèt nada. E uniko kos ku e ta hasi ta trèk trèk trèk pone Jaime kere ku e ta masha kos. Sherwin ta un lolo ku según e ahinda e tinku siña bira parlamentario. Wini ta idioot. Mac ta leu ta borotá af en toe. Kèmèn no tin niun hende mas. Ta ken nan tin; ta Jaïr, Lucho, Edward. Het is afgelopen, u’n tin nada mas.”
Vrij vertaald zegt de zus van de overleden PS-leider Helmin Wiels dat Elmer ‘Kadè’ Wilsoe - waarvan sinds kort bekend is dat hij verdachte is in de moordzaak van Wiels - niets voorstelt en dat hij alleen maar aan partijleider Jaime Córdoba trekt, waardoor laatstgenoemde weer denkt dat hij heel bijzonder is. Sherwin Leonora is volgens de Gevolmachtigde minister een lulletje rozenwater die nog moet leren hoe hij een parlementariër moet zijn. Wini Raveneau vindt Wiels een idioot en Melvin ‘Mac’ Cijntje staat op een afstand en roept af en toe wat. ,,Er is dus niemand meer”, zo concludeert de Gevolmachtigde minister. Overgebleven zijn volgens haar alleen Jaïr, Lucho Rosales en Edward Jozef. ,,Het is afgelopen, er is niets meer van over.” Met de laatste opmerking verwijst Wiels naar alle waarschijnlijkheid naar de partij die haar broer jaren geleden had opgericht en die bij de Statenverkiezingen van 2012 de grootste partij van Curaçao bleek. Sinds het overlijden van Wiels in 2013 is de populariteit van de partij echter aanzienlijk gedaald en vraagt menigeen zich af of de partij met de komende verkiezingen überhaupt zetels binnen zal halen.
Dat Wiels nu de aanval opent - hoewel niet publiekelijk - tegen mede-PS-leden, wekt de nodige vraagtekens op. Sinds haar aantreden is Wiels continu negatief in het daglicht verschenen en is zij zelfs een aantal keer onderwerp van een Statendebat geweest. Toch heeft zij altijd kunnen rekenen op de steun van de andere PS-leden, die ondanks verschillende rapporten over wanbeleid bij het Curaçaohuis, vierkant achter de Gevolmachtigde minister bleven staan.
Of de PS-fractie op de hoogte is van de gelekte opname, is vooralsnog onduidelijk. Córdoba was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).