Van een onzer verslaggever
Willemstad - De regering besluit morgenochtend om 6.00 uur of de geplande verkiezingen voor die dag wel of niet doorgaan.

matthew
Dat heeft premier Ben Whiteman in een persconferentie bekendgemaakt. Gisteren werd bekend dat de tropische depressie zich tot een storm heeft ontwikkeld. Matthew passeert Curaçao vanavond om 20.00 uur op een afstand van 250 kilometer. De verwachting was eerst dat de storm het eiland op een afstand van 180 kilometer zou passeren. Als de storm voorbijtrekt, kan dat met hevige regenval en ruwe golven gepaard gaan. Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft het waarschuwingsniveau verhoogd van geel naar oranje. Het National Hurricane Center (NHC) in Miami heeft een ‘tropical storm watch’ ingesteld. Dat betekent dat stormwinden binnen 48 uur tot de mogelijkheden behoren. Meteo verwacht dat er vanavond en morgen tussen de 50 en 150 millimeter regen zal vallen, er worden ook stormwinden verwacht. De regen zal ook in het weekend aanhouden.
Tijdens de persconferentie benadrukte premier Whiteman dat scholen vandaag normaal geopend zijn. Alle overheidsdiensten die bij calamiteiten betrokken zijn, hebben de nodige voorbereidingen getroffen. De schuilplaatsen, shelters voor de opvang van mensen die tijdens de storm niet thuis kunnen blijven, zijn gereed gebracht. De overheid raadt burgers aan om zo veel mogelijk zelf een schuilplaats te regelen indien het zover mocht komen. Een shelter is namelijk niet een aangename, maar wel een veilige schuilplaats. De shelters zijn de openbare mbo-school Ban Bria, het Mgr. Zwijssen College, de technische school St. Jozef, buurtcentrum Tera Kòrá, het FER-centrum aan de Fatimaweg, de Annie Coenraadschool op Tera Kòrá, Scholengemeenschap Parera en Santa Rosa de Limaschool aan de Oosterbeekstraat.
Burgers kunnen op de site www.kalamidat.cw een app downloaden met informatie over onder ander noodrantsoen. Lesley Fer, directeur risicobeheersing, heeft burgers bij de persconferentie erop gewezen dat zij tijdens de eerste uren van de storm op zichzelf zijn aangewezen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).