Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het conflict tussen Sona en Berenschot over het ziekenhuisproject Hospital Nobo Otrobanda (HNO) is nog lang niet voorbij. Uit een memo, in handen van deze krant, blijkt dat Sona geld terugvordert van de uitvoerder, omdat Berenschot geen volledige verantwoording kan afleggen over de gedeclareerde kosten.
Minister Siegfried Victorina (PS) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is nog bezig met de bemiddeling, zegt woordvoerder Jacques Heide. ,,Er is geen nieuws te melden”, zegt hij desgevraagd. De evaluatie van het project door het Belgische bureau VK Architects & Engineers had eind augustus al klaar moeten zijn, maar Heide verwacht dat het nog even gaat duren voor die wordt gepubliceerd.
Begin deze maand werd een impasse tussen beide partijen pas doorbroken nadat minister Victorina de bemiddeling inriep van Etienne Ys, oud-premier en fiscaal jurist. Berenschot International beriep zich op een betalingsachterstand van 11 miljoen gulden, omdat Sona ‘zonder goede reden’ de geldkraan had dichtgedraaid. Sona vond en vindt nog steeds dat er wel degelijk een goede reden was om niet te betalen.
De interne memo is gedateerd op 21 september, afgelopen woensdag. Daaruit blijkt dat Stichting Ontwikkelingsfonds Sona 3 miljoen gulden terugvordert van Berenschot, omdat de uitvoerder er niet in slaagt een volledige verantwoording over 2013 te produceren. ,,Berenschot heeft niet kunnen voldoen aan de met het Land Curaçao gemaakte afspraken om de door Berenschot over 2013 gedeclareerde kosten op een voor de externe accountant van Sona afdoende wijze te verantwoorden en controleerbaar te maken.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.