Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Bij notaris Henri Burgers heeft gisteren de overdracht plaatsgevonden van de eigendommen van het Rif Resort Hotel, ook wel bekend als Curaçao Marriott Beach Hotel & Emerald Casino, aan Piscamar Beach Resort, onderdeel van de nieuwe eigenaar Orco Group. marriott
De nieuwe eigenaar kan nu beginnen met zijn plannen voor een grote renovatie en uitbreiding van het hotel.
Eind augustus is een akkoord bereikt met Orco Group voor de verkoop van de eigendommen van het Rif Resort. De verkoop van het hotel levert circa 25 miljoen gulden op. De nieuwe eigenaar investeert ook nog eens 60 miljoen gulden in de renovatie van het hotel opdat het zal voldoen aan de moderne Marriott-normen. Afgezien van de renovatie wil de nieuwe eigenaar een extra verdieping maken op het pand om het kamerbestand uit te kunnen breiden tot rond 344. Orco Group heeft ook afspraken gemaakt met Marriott International dat het hotel de naam Marriott zal dragen na de renovatie, die ongeveer anderhalf jaar in beslag zal nemen.
De drastische ingreep van deze plannen maakt dat het niet mogelijk is om het hotel gedurende de renovatie en uitbreiding open te houden. In een schriftelijke verklaring wordt bekendgemaakt dat conform een plan dat tevoren is voorbereid, met elk van de medewerkers een regeling is getroffen voor beëindiging van de werkrelatie. ,,Alle werknemers zijn gelijk behandeld op grond van de arbeidsrelatie die zij hadden en zij worden conform gecompenseerd. De daarbij behorende betalingen hebben intussen plaatsgevonden conform afspraak. Bovendien zijn samen met Chata en het ministerie van SOAW banenmarkten georganiseerd, om te zien wie van de medewerkers een andere baan aangeboden kan worden in de lokale toeristische sector of andere sectoren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).