Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Statenverkiezingen van 30 september naderend is deze week huis-aan-huis een folder verspreid met daarin verschillende redenen waarom er niet op oud-premier Gerrit Schotte (MFK) moet worden gestemd. Deze folder, die de naam ‘Dikon a sentensia Gerrit Schotte?’ is in het bezit van deze krant.

schotte
Naar informatie waar deze krant over beschikt, moest de folder door het nationale postbedrijf CPost worden verspreid, maar werd dit geweigerd omdat de content niet geschikt werd gevonden om tegen betaling te verspreiden.
Onder verschillende tussenkopjes wordt onder andere verteld over het vonnis van het Gerecht in Eerste Aanleg eerder dit jaar waarmee Schotte werd veroordeeld voor ambtelijke corruptie, over zijn banden met casinobaas Francesco Corallo en het Rapport Willem waarbij gedurende het bewind van Schotte wanbeleid is geconstateerd bij verschillende overheids-nv’s. Ook is er een apart kopje ‘Kiko ta un polítiko na drechi?’ (wat is een fatsoenlijke politicus?). Hieronder worden acht karakteristieken gegeven waar een politicus volgens de makers van de folder aan moeten voldoen. Zo moet een fatsoenlijke politicus volgens de makers iemand zijn waar de gemeenschap een voorbeeld aan kan nemen; iemand die een goede vader of moeder is voor zijn of haar kinderen; iemand die geen misbruik van je maakt en je ook geen dingen aanbiedt of je leugens vertelt; een fatsoenlijke politicus moet een oprecht persoon zijn en moet kunnen aantonen dat hij capabel is om in ieder geval zijn eigen huishouden in goede banen te leiden; een fatsoenlijke politicus kan niet iemand zijn die veroordeeld is door het gerecht en kan niet iemand zijn die constant in conflict is en een fatsoenlijke politicus is opgeleid en gerespecteerd door de meeste mensen en niet iemand die wordt gewantrouwd voor wat hij in het verleden heeft gedaan.
Volgens de makers geeft het vonnis door het Gerecht in Eerste Aanleg en het Rapport Willem ons een duidelijk beeld van wat de gemeenschap van Curaçao te wachten staat indien Schotte weer aan de macht komt: corruptie, wanbeleid en een land in de grijp van de maffia. ,,Is dat wat het volk van Curaçao wenst?”
De folder wordt afgesloten met de volgende woorden: ,,Een stem voor Schotte is een stem voor iemand die geen minister kan worden en die binnenkort voor drie jaren zal worden opgesloten.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.