Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Caracas - Venezuela heeft Nederland en de Verenigde Staten (VS) opnieuw beschuldigd van het schenden van het Venezolaanse luchtruim.

fol

Volgens de Venezolaanse president Nicolás Maduro zou een Amerikaans militair vliegtuig dat vorige week van de Amerikaanse militaire basis op Curaçao was opgestegen, het luchtruim van Venezuela zijn binnengevlogen bij het eiland Margarita, vlak voor de kust van Venezuela.
Op het eiland Margarita vond vorige week een bijeenkomst plaats van de Beweging van Niet-Gebonden Landen; een verbond van landen die tijdens de Koude Oorlog geen partij wilden kiezen tussen oost en west. Volgens de Venezolaanse president probeerde het Amerikaanse vliegtuig af te luisteren bij de top. Tijdens zijn wekelijkse televisieprogramma liet Maduro weten dit niet te accepteren en actie te zullen ondernemen. Om wat voor actie het gaat, blijft vooralsnog onduidelijk.
Het is niet de eerste keer dat Venezuela de VS beschuldigt van het schenden van het luchtruim. Dit zou volgens het Amerikaanse persbureau AP dit jaar zelfs al 32 keer zijn gebeurd.
De woordvoerder van het Amerikaanse consulaat op Curaçao was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).