Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De partijen die bij elkaar komen in het Platform Nationale Dialoog hadden gisteren maar één doel: de staking moest stoppen.

 

Gois

Dat zegt Joel da Silva Gois, eigenaar van Goisco, die namens de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), deelneemt aan de dialoog.Op uitnodiging van het platform kwamen de vakbonden gistermiddag om 16.00 uur naar congrescentrum Kurá Hulanda. Anderhalf uur later was er een oplossing voor de pijnpunten die aanleiding waren voor het uitroepen van een algehele staking door de vakbondcentrales Sentral di Sindikatonan (SSK) en Central General di Trahadornan di Corsou (CGTC). ,,De staking is van de baan”, zei Gois al voor het akkoord door alle partijen was ondertekend. ,,Het geld komt uit de private sector. Het doel was om de staking te stoppen zonder een precedent te scheppen door geld van de overheid te gebruiken.”
Eerder op de dag reageerde stakingsleider Errol Cova al uitgelaten op de uitspraak van de rechter in het kort geding van de aannemersvereniging AAV tegen de vakbond SGTK. De rechter wees de eis van AAV af om de stakende contractarbeiders weer naar het werk te sturen. ,,Een grote overwinning”, riep Cova de vakbondsleden toe. ,,Wat iedereen ook over ons heeft gezegd, de staking is legaal.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).