Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij de oude schouwburg Sentro Pro Arte heeft een felle brand gewoed. De brand ontstond gisteravond omstreeks 20.30 uur.

sentro

De brandweer is vandaag nog bezig met het nablussen, de gehele operatie zal circa 24 uur in beslag zal nemen, zo heeft brandweercommandant Elvin Regina tegenover deze krant verklaard.
Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een uitslaande brand. Op dat moment kon de brandweer niets anders doen de vuurzee uit te laten branden, aldus Regina. De brandweercommandant heeft buurtbewoners geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden in verband met de rookoverlast. Het gebouw zou ook asbest bevatten.
In de oude schouwburg zou een choller wonen. Regina verklaarde dat de brandweer door de felle vuurzee het gebouw niet meer in kon. De brandweer heeft de spuitwagens van Mundo Nobo, Steenrijk en Rio Canario ingezet om de brand te blussen. Over de toekomst van de schouwburg, die al twintig jaar leeg stond, werd jarenlang gediscussieerd. Vorig jaar werd het besluit genomen de schouwburg te gaan renoveren, maar ook daarover ontstond weer discussie. Tegenstanders vinden dat de nationale schouwburg in het centrum van de stad moet staan.
Sentro Pro Arte bevindt zich dicht in de buurt van het gebouw van de vakbondscentrale SSK. Op het moment dat de brand uitbrak was er nog een briefing bij de SSK over de acties van de SGTK. Vakbondsman Errol Cova verklaarde tegenover deze krant dat de brand niets te maken heeft met de acties van de SGTK.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.