Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na ruim 30 jaar een overheidsbedrijf te zijn geweest wordt de Curaçaose Droogdokmaatschappij (CDM) weer een grotendeels private onderneming. Het was gisteren daarom een historische dag voor CDM. In het Renaissance Hotel werd een aantal overeenkomsten getekend tussen CDM Holding en Damen Shiprepair Curaçao bv.

cdm
Met het tekenen van dit strategisch partnerschap voor langere termijn zal Damen de operationele exploitatie van de scheepswerf overnemen. De overheid blijft via CDM Holding wel toezichthouder en eigenaar van de terreinen, gebouwen en kranen. Eind vorig jaar begon een multidisciplinair team namens minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling aan de onderhandelingen met het Nederlandse Damen Shipyards.
Alle partijen hebben volgens de ondertekenaars intensief samengewerkt om tot het akkoord te komen. Vertrouwen en de kansen voor een win-winsituatie waren daarbij de sleutel voor CDM Holding, het onderhandelingsteam, Damen, vakbond PWFC en de overheid. Het partnerschap met Damen biedt vele voordelen voor Curaçao, zo liet minister Rhuggenaath meerdere keren weten. Met het aantrekken van vers kapitaal kan worden geïnvesteerd in de infrastructuur.
Damen zal een groot extra drijvend dok inbrengen, waarmee de capaciteit van scheepsreparaties op de werf met zo’n 30 procent zal toenemen. CDM hoopt met het strategisch partnerschap ook nieuwe maritieme markten te kunnen aangeboren, zoals de reparatie en conversie van cruiseschepen en wellicht ook (mega)jachten.
Zoals bekend komen alle medewerkers in vaste dienst bij Damen. Verder zullen de opleiding en doorstroomkansen voor de jeugd en bestaand personeel worden verbeterd via de bedrijfsschool die samen met Damen wordt opgezet.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).