Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Juan Pablo Duarteschool werd gisteren rond 12.30 uur ontruimd. De leerlingen en docenten klaagden over stankoverlast.

pabloduarte

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zal vandaag onderzoeken of het noodplan juist heeft gewerkt.
De vsbo-school in Buena Vista heeft regelmatig last van overlast door de Isla-raffinaderij. Volgens Vos werd er gisteren roet uitgestoten, waarschijnlijk doordat er door de staking van de contractarbeiders te weinig onderhoud wordt uitgevoerd. Omdat dit vaker gebeurt is er een noodplan opgesteld.
Bij overlast moeten de Milieudienst en het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur het sein geven dat er geëvacueerd moet worden. ,,We hebben zes maanden geleden afgesproken dat er zo’n evacuatieplan wordt opgesteld. Daarin is vastgelegd wat de procedure is bij een evacuatie, zoals dat de ouders worden gewaarschuwd hun kinderen op een bepaalde plek op te halen.”
In het evacuatieplan staat dat er bij overlast niemand meer op het schoolterrein mag achterblijven. ,,Ook de buurt moet dan eigenlijk ontruimd worden. We gaan vandaag onderzoeken of het plan gewerkt heeft.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).