Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij de informatiebijeenkomst van minister Suzy Camelia-Römer (PNP) over de ‘illegale’ terreinen hebben veel mensen zich geregistreerd voor legalisering van hun grond.

terrenopatur

Vorige week hield de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) samen met Domeinbeheer in Montaña een bijeenkomst.
Römer kondigde onlangs aan een einde te willen maken aan illegale bezetting van terreinen. Onder het motto ‘Tereno pa Tur, pero na ordu si’ (Terrein voor iedereen, maar wel volgens de regels) is een campagne begonnen waarin informatie wordt gegeven over de mogelijkheid om een illegaal bezet terrein te legaliseren. De eerste bijeenkomst was in Montaña, waar 250 mensen op af kwamen. Ongeveer de helft van het publiek, dus zo’n 125 mensen, maakte gebruik van de mogelijkheid om een aanvraag voor legalisering in te dienen.
Minister Römer beantwoordde samen met hoofd Jairo Martis van Domeinbeheer en juriste Ninusca Frans de vragen uit het publiek. Die gingen vaak over individuele gevallen, maar ook over de procedures. VVRP en Domeinbeheer vinden de bijeenkomst geslaagd en een bewijs dat ze op de goede weg zijn. Er volgen nog informatiebijeenkomsten in Bonam, Santa Maria, Tera Kòrá, Barber en Piscadera.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.