Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het overleg tussen de landsbemiddelaar, de Isla-raffinaderij en de Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV) wordt vanmiddag om 14.00 uur voortgezet.

isla
Dat heeft voorzitter Mike Willem van de AAV tegenover deze krant verklaard. De kans is groot dat nu er nog geen akkoord is bereikt, de staking van de arbeiders die via aannemers bij de raffinaderij werken, hun derde actiedag ingaan. Willem wilde zolang het overleg nog plaatsvindt, geen inhoudelijke mededelingen erover doen.
De Isla en de AAV zijn gisteren met elkaar in gesprek gegaan nadat minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, de stakende arbeiders van de SGTK, de bond voor personeel die via aannemers bij de Isla werkt, gisteren tijdens de tweede stakingsdag bezocht. Larmonie kwam gisterochtend naar de Isla om zelf poolshoogte te nemen. Ze kreeg de stakende arbeiders niet terug aan het werk, maar begon toch met haar poging om een oplossing te bereiken. Het dreigement om een afkoelingsperiode af te kondigen hield ze nog achter de hand.
SGTK-voorzitter Alcides Cova voelt niets voor zo’n afkoelingsperiode: ,,Dan worden ons alle rechten ontnomen. Dat de minister twee dagen wil om te onderhandelen is prima, maar we willen door kunnen gaan met onze acties.”
De SGTK had de onderhandelaars eerst tot 12.00 uur de tijd gegeven om met een voorstel te komen. Maar de deadline voor het overleg werd gisteren vaak verschoven. Volgens Cova heerste er de hele dag een gespannen sfeer op de tweede actiedag en kon de situatie op elk moment uit de hand lopen. ,,De leden zijn nu moe, ze zijn de situatie meer dan zat”, aldus Cova.
Telenotisia vertoonde gisteren beelden van brandjes die in de middag woedden nadat de stakende arbeiders vuil in de fik hadden gestoken. ,,Aan het eind van de middag en begin van de avond besloten de stakende arbeiders naar huis te gaan om uit te rusten. De arbeiders komen vandaag in de ochtend bij elkaar en dan beslissen wij wat er gaat gebeuren.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).