Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een karakteristiek pand in de Breedestraat in Otrobanda krijgt een nieuwe bestemming. Het monument wordt met steun van Monumentenfonds Curaçao gerenoveerd.

renovatie

Op de benedenverdieping komen winkels en een restaurant.
Het gebouw aan de Breedestraat 155-157 is gekocht door het echtpaar Zheng dat al eigenaar is van minimarket Wishi. De renovatie kost ongeveer 500.000 gulden en daarvan betaalt de nieuwe eigenaar zelf ongeveer 100.000 gulden, aldus Xian Zheng (32). ,,We vonden het mooi en interessant vanwege de centrale ligging.” Op de begane grond komt een Chinees restaurant en een ‘shopping mall’. De bovenverdieping blijft voorlopig ongebruikt, maar zal in de toekomst als appartement verhuurd worden aan particulieren. Zheng: ,,Daar hebben we nu geen geld voor.”
Het gebouw is volgens Michael Newton, die als consultant van het Monumentenfonds betrokken is bij de restauratie, uniek. ,,Die Latijns-Amerikaanse barokachtige bouwstijl, kom je hier op het eiland verder niet tegen.” Over het monument is verder niet veel meer bekend dan dat het in de jaren 20 van de vorige eeuw is gebouwd door een welgestelde man uit Santo Domingo. Behalve een sigarenhandel, was er al eerder een restaurant en de laatste jaren voordat het leeg kwam te staan had een Arabier hier een kledingzaak. Zheng hoopt dat de winkels en het restaurant eind dit jaar hun deuren kunnen openen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).