Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Gepensioneerde ambtenaren die via het gerecht in het gelijk gesteld werden voor wat betreft het uitbetalen van de indexering van de duurtetoeslag vanaf januari 2013, hebben dit geld nog niet gekregen.

Dit komt omdat de ambtenaren deze betaling moesten verhalen op hun laatste werkgever; een overheidsdienst, overheids-nv of -stichting. ,,Sommige werkgevers hebben niet gereageerd op het verzoek over te gaan tot uitbetaling en sommigen hebben aangegeven dat er geen geld is om deze betaling te doen”, zo legt de ambtenarenvakbond Abvo nader uit. De betreffende overheidsinstellingen hebben daarna in een vergadering besproken de regering te benaderen om als belangrijkste aandeelhouder of subsidieverstrekker, waar het gaat om overheids-nv’s of -stichtingen, de betreffende entiteiten te sommeren alsnog over te gaan tot betaling. Deze week nog is er een schrijven gegaan naar de plaatsvervangend minister van Algemene Zaken, Etienne van der Horst (PAIS). De brief is ondersteund door een reeks van vakbonden en werknemersorganisaties naast de Abvo, te weten Asosashon di Penshonadonan den Telekomunikashon (APT), Sindikato di Trahadonan den Telekomunikashon (Sitkom), Fundashon di Penshonadonan di Selikor (FPS), Union di Penshonado pa Adelanto i Hustisia (Upah), Movementu Penshonadonan di Kòrsou (MPK). Verder is er ondersteuning van de gepensioneerden van het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC), de Capriles Kliniek, Kodela/Aqualectra en Landsradio/Antelecom/Setel.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.