Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij het Radulphus College is begonnen aan de opbouw van vier nieuwe lokalen. De nieuwe lokalen komen op de plaats van de al 40 jaar oude noodlokalen, beter bekend als ‘de barakken’.

lokalen

Deze barakken met vijf lokalen zijn in juli afgebroken en op de vrijgekomen plaats is de fundering voor de nieuwe lokalen gelegd. De bouw van de lokalen zal ongeveer zeven maanden in beslag nemen.
,,De barakken staan eigenlijk al 30 jaar op de nominatie om vervangen te worden, zo heeft men mij gezegd”, vertelt Marion Thomasia-Keiren, rector van het Radulphus College. ,,Verschillende generaties hebben er les gehad. Deze barakken waren in zo’n slechte staat dat er eigenlijk geen les meer in gegeven kon worden, dus we zijn heel blij dat deze nu vervangen gaan worden.” De bouw wordt door de overheid gefinancierd via Reda Sosial. Het Radulphus College heeft op het terrein nog twee houten barakken, drie slechte noodlokalen en drie lokalen in een stenen barak in gebruik. ,,We hebben een masterplan voor de bouw van twaalf nieuwe lokalen. De bouw van deze vier nieuwe lokalen beschouwen wij als een eerste fase van realisatie van dit masterplan. Wij hopen dat de overige geplande lokalen in de toekomst ook gebouwd mogen worden”, aldus Thomasia-Keiren. ,,We hebben te weinig ‘echte’ lokalen die aan de standaard kwaliteitseisen voldoen.”
Tijdens de bouw zal het Radulphus gebruikmaken van vier nieuwe noodlokalen die momenteel aan de oostzijde van het terrein worden geplaatst. ,,We zijn bezig met de laatste aanpassingen en dan hopen wij dat de leerlingen maandag, als de eerste echte lesweek begint, van deze noodlokalen gebruik kunnen maken. De bouwers hebben dit in recordtijd moeten realiseren. We hebben nu alle lessen kunnen inplannen in het rooster, maar het is passen en meten met de ruimte. Het zal een geweldige verbetering zijn als de nieuwe lokalen klaar zijn. De vier nieuwe lokalen worden standaard lokalen die in principe voor alle lessen kunnen worden gebruikt.”
Ook zijn de werkzaamheden voor de uitvoering van het ICT-project begonnen. ,,Er komt een ICT-infrastructuur met glasvezel en wifi, zodat in de meeste lokalen internet gebruikt kan worden in de lessen. Ook worden computers vervangen en wordt er een printvoorziening voor leerlingen aangeschaft. Momenteel is men bezig met de bekabeling”, aldus Thomasia-Keiren. ,,We onderzoeken nog of we de nieuwe lokalen kunnen voorzien van digiborden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).