Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ruim 150 potentiële investeerders uit verschillende landen hebben een bezoek gebracht aan Bullenbaai, in het kader van de plannen om daar een terminal voor liquid natural gas (LNG) te bouwen als onderdeel van de modernisering van de Isla-raffinaderij. investerdeerdersbullenbaai
Het werkbezoek aan Bullenbaai vond gisterochtend plaats. Bij het bezoek waren vertegenwoordigers van 44 bedrijven uit Colombia, Japan, Qatar, Portugal, Spanje, Trinidad, de VS en Zuid-Korea. Eerder hadden 70 bedrijven belangstelling getoond voor de bouw van de LNG-terminal. In juni van dit jaar vond de zogeheten ‘request for proposal’ plaats. 

In de middag was er een informatieve sessie bij het Atrium van het Renaissance Hotel. De potentiële investeerders konden vragen stelen aan de deskundigen van het Multidisciplinaire Projectteam (MDPT) dat belast is met de modernisering van de raffinaderij. Er waren ook vertegenwoordigers van onder andere overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK), Cinex, de toelatingsorganisatie, het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en juridische en fiscale deskundigen aanwezig.
Met het gebruik van LNG wil het MDPT de impact van de raffinaderij op het milieu verminderen. Het plan is dat Aqualectra en de CRU-terminal LNG als brandstof gaan gebruiken. Er komt ook een overslagplaats voor de verkoop van gas aan het buitenland. Het MDPT werkt momenteel aan de plannen voor de bouw van de LNG-terminal bij Bullenbaai. De terminal zal deviezen genereren doordat het gas aan verschillende buitenlandse klanten verkocht zal worden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).