Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Milieu- en recyclingbedrijf Green Force heeft de prijzen uitgedeeld in de actie van ZAP Batteries.

greenforce

Een maand lang konden mensen meedoen met een loterij als zij oude accu’s kwamen inleveren voor recycling of een nieuwe accu kochten.
Twee mensen gingen naar huis met kratten ijsthee, water en cola. De hoofdprijs was een 40 inch flatscreentelevisie. Iedere winnaar kreeg bovendien een nieuwe accu van ZAP voor zijn of haar auto.
De bedoeling van de actie was om mensen milieubewust te maken, aldus Green Force. Het belang van kwalitatief goede accu’s en het goed omgaan met afgedankte accu’s werden benadrukt. Het lozen van accuzuur in de natuur of eigen tuin is gevaarlijk voor het milieu en voor de mens. Green Force somt de gevaren op. Het zuur is bijtend en er komen er nanodeeltjes lood vrij. Het zuur van één accu kan zelfs 400 m2 grond vergiftigen met looddeeltjes.
Loodvergiftiging is zeer gevaarlijk voor kinderen omdat het permanente leerstoornissen kan veroorzaken en ook gewelddadig gedrag. Het kan ook organen zoals het hart en nieren aantasten, maar ook botten, het reproductief systeem en het zenuwstelsel.
In samenwerking met ZAP Batteries haalt Green Force oude accu’s op en zorgt voor een veilige en milieuvriendelijke verwerking van het zuur. Daarna worden de lege accu’s geëxporteerd voor recycling naar bedrijven die garanties afgeven tegen kinderarbeid en moderne slavernij. Niet alleen het lood wordt daar gerecycled maar ook het plastic van de accu.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).