Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In vergelijking met dezelfde periode van een jaar eerder zijn in het tweede kwartaal van 2016 2.789 minder verblijfstoeristen geregistreerd. De Curaçao Tourist Board (CTB) heeft de gedetailleerde cijfers bekendgemaakt.

verblijfstoerisme

Gedurende de maanden april, mei en juni zijn in totaal 97.068 verblijfstoeristen geregistreerd.
Tevens maakt de CTB bekend dat het verblijfstoerisme in het tweede kwartaal van 2016 106,1 miljoen dollar heeft gegenereerd.
Het kwartaal begon goed met positieve resultaten in april. In genoemde maand werd een stijging van 3,4 procent waargenomen. In mei werd echter een daling van 8 procent geregistreerd en in juni eveneens een daling, dit keer van 4,4 procent. Het goede begin van het kwartaal was met name te danken aan de Europese regio met een geregistreerde groei van 12 procent in april. Bovendien werd in april ook weer een toename geconstateerd van bezoekers afkomstig uit Venezuela; in deze maand was er sprake van een groei van 24 procent in het aantal verblijfstoeristen uit Venezuela.
Gedurende het tweede kwartaal van 2016 hebben de Europese, Zuid-Amerikaanse, Noord-Amerikaanse, en Caribische markten een daling geregistreerd. Uit deze regio’s zijn respectievelijk 0,7, 4,1, 12,3 en 5,5 procent minder bezoekers geregistreerd. Vanuit Europa heeft de CTB 43.801 bezoekers geregistreerd, vanuit Zuid-Amerika 24.057, Noord-Amerika 16.955 en de Caribische regio 8.227.
Wat betreft het aantal overnachtingen heeft de CTB in het tweede kwartaal een daling van 7,2 procent geconstateerd. Voorlopige cijfers geven weer dat in genoemde periode 756.381 overnachtingen zijn geregistreerd. Vorig jaar werden in dezelfde periode 814.835 overnachtingen geregistreerd. In een verklaring laat CTB weten dat zowel het verminderde aantal verblijfstoeristen als het verminderde aantal overnachtingen in de hele regio te zien is. ,,In het tweede kwartaal van 2015 verbleven bezoekers gemiddeld 8,2 nachten op Curaçao. Dit jaar is het gemiddelde aantal overnachtingen teruggevallen naar 7,8; een daling van 4,5 procent”, aldus de CTB. Toeristen uit Europa hebben in deze periode 2,2 procent minder nachten op Curaçao doorgebracht. De Zuid-Amerikaanse regio telde 11,3 procent minder overnachtingen en toeristen uit de Noord-Amerikaanse en de Caribische regio hebben respectievelijk 16,1 en 13,5 procent minder nachten op Curaçao doorgebracht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).