Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De renovatie van de brandweerkazerne van Steenrijk verloopt, na een kleine vertraging, voorspoedig. Uitvoerder van de renovatie Q-con Quality Constructions organiseerde afgelopen donderdag het traditionele spantenbier vanwege het bereiken van het hoogste punt van de bouw.

spantenbrandweer2

Minister van Justitie Nelson Navarro (PAIS) was ook aanwezig. De kazerne zelf wordt opgeknapt en er wordt een garage voor de brandweerwagens bijgebouwd. De werkzaamheden aan de kazerne zijn vrijwel afgerond en het personeel heeft het gebouw weer betrokken, aldus brandweercommandant Elvin Regina. ,,De nieuwbouw betreft de parkeergarage en faciliteiten voor de brandweermannen zoals een ruimte om te trainen. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw in oktober is afgerond.” Inmiddels is ook de verbouwing van de kazerne op Rio Canario begonnen. ,,Dit maakt allemaal deel uit van het traject om door duurzame verbetering van de huisvestingsfaciliteiten de leefbaarheid voor de brandweermannen te verhogen. De kazerne van Mundo Nobo is al gerenoveerd en we gaan ervanuit dat Rio Canario voor de kerstbouwvak is afgerond.”
Ook de vrij nieuwe kazerne in Barber zal worden aangepast. ,,Dit komt omdat deze post nu ook 24 uur per dag zal worden bemand. De faciliteiten zullen hieraan worden aangepast”, legt Regina uit. ,,Verder zijn we aan het zoeken naar personeel voor de bezetting van de brandweerpost in Barber. Op dit moment wordt deze post bemand door overwerk, en we willen zo snel mogelijk naar een situatie dat dit niet meer nodig is.” De vacatures in het middenkader zijn ingevuld en het nieuwe personeel is nu in opleiding. ,,Er zitten ook twee vrouwen in de opleiding. Overigens kunnen ook vrouwen solliciteren naar de functies in de brandbestrijding. Zij moeten dan wel voldoen aan de fysieke eisen en daardoor vielen verschillende kandidaten al af. Ik hoop wel aan het eind van het jaar ten minste één vrouw in de dienst te hebben.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).