Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een groep van 88 werknemers van het Curaçao Marriott Hotel begint een rechtszaak tegen Rif Resort Hotel.

marriottZij willen voorkomen dat zij, nu de verkoop van het gebouw en terrein van Marriott zo goed als rond is, naast het net vissen en ‘niet uitbetaald krijgen waar zij recht op hebben’.
Dat zegt advocaat Olga Kostrzewski. De groep stapt naar de rechter omdat de huidige eigenaar Rif Resort niet ingaat op eerdere verzoeken om de kwestie te bespreken. Volgens Kostrzewski, die eerder namens 59 hotelmedewerkers ook al beslag liet leggen op de eigendommen van Rif Resort, is er onlangs wel contact geweest tussen beide partijen. Rif Resort zou de zaak ‘in der minne willen schikken’. Maar daarna bleef het stil. ,,Nu blijkt dat achter de rug van de werknemers om gewoon verder werd onderhandeld”, zegt Kostrzewski. ,,Ze zijn opnieuw voor de gek gehouden.”

Gisteren werd bekend dat Rif Resort een akkoord heeft bereikt met Orco Group over de verkoop van het pand en de faciliteiten van het Marriott Hotel. De overeenkomst is zo goed als rond en kan worden ondertekend zodra betrokken partijen het eens zijn over de uitwerking van ‘de randvoorwaarden die aan de deal kleven’, aldus een verklaring van woordvoerder Frans Heiligers. ,,Zodra het akkoord bezegeld is, zal het personeel van het hotel als eerste worden ingelicht.”
Keer op keer geeft Rif Resort aan vanwege de nog gaande zijnde onderhandelingen geen verdere informatie te kunnen geven aan het personeel. Maar de groep - inmiddels uitgegroeid tot 88 hotelmedewerkers - die de advocate verdedigt, wil juist vóórdat de verkoop rond is zekerheid. ,,Wat we willen voorkomen is dat de vennootschap wordt leeggehaald en dat er na de verkoop geen geld meer is om de werknemers te betalen. Zij willen uitbetaald krijgen waar zij recht op hebben. Daar zijn formules voor.” Voor de 59 medewerkers zou het gaan om een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen gulden, wat overeenkomt met de waarde van de eigendommen waarop het beslag rust. ,,Dat is meer nu 88 medewerkers zich hebben aangesloten.” Zolang er nog beslag rust op het pand en de faciliteiten van het Marriott Hotel, kan de verkoop volgens de advocaat formeel niet worden afgerond.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).