Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) zoekt per direct een nieuwe directeur voor de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA). derby2Sinds maandag 1 augustus heeft sectordirecteur van Infrastructuur en Ruimtelijke Planning van het ministerie, Caroline Gonzalez-Manuel, de leiding tijdelijk overgenomen van Oscar Derby.
Derby blijft de komende drie maanden wel bij de organisatie betrokken, maar is dan als adviseur uitsluitend belast met ‘een analyse van de stappen die nog moeten worden genomen om Curaçao terug te brengen van categorie twee naar categorie éém, op basis van de kwalificaties en normen van de Amerikaanse International Civil Aviation Organisation’, aldus het ministerie in een persbericht. Dat was ook precies de reden waarom de Jamaicaan op 1 augustus 2013 in dienst trad van de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit. Net als Curaçao werd eerder ook Jamaica door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA naar categorie twee gedegradeerd. Wat Derby wel voor elkaar kreeg voor zijn geboorteland - hij bracht Jamaica terug naar categorie één - is hem twee jaar na zijn aanstelling bij CBA niet gelukt met Curaçao.
Uit het persbericht blijkt dat adviesbureau Deloitte het functioneren van Derby ‘al enkele maanden’ evalueert op verzoek van minister Suzy Camelia-Römer. Zij volgt de aanbeveling van Deloitte om Derby de komende maanden alleen als adviseur aan te houden en hem de ‘kritieke onderdelen’ die nog moeten worden afgerond om voor de status categorie één in aanmerking te komen, te laten afbakenen. ,,Het is veel werk en het is beter dat de heer Derby zich op een specifiek werkterrein concentreert”, zo motiveert het ministerie de beslissing van Camelia-Römer.
Oscar Derby nam in 2013 de leiding van de CBA over na een turbulente periode. In januari 2010 kwam de toenmalige directeur Siegfried Franciso om het leven tijdens de aardbeving op Haïti. Sujaine Concencion-Quirindongo volgde hem op, maar stapte vijf maanden voordat Derby in dienst trad weer op. Waarom nu niet zoals destijds is gekozen om de sectordirecteur van Verkeer en Vervoer de taken van directeur tijdelijk te laten waarnemen, maar die van Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening, was gisteren niet duidelijk.
Zowel Caroline Gonzalez-Manuel als Oscar Derby waren niet bereikbaar voor een reactie. De sollicitatieprocedure voor een nieuwe algemeen directeur voor de autoriteit is per direct begonnen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).