Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nu het laatste rapport van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) over de Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels naar de Staten is gestuurd en openbaar is geworden, is de weg geopend om het Openbaar Ministerie (OM) te vragen om na te gaan of er strafbare feiten zijn gepleegd.

marvywiels

Dat heeft onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, tegenwoordig ook politiek leider van Un Kòrsou Hustu tegenover deze krant verklaard nadat zij het rapport gisteravond ontving. Het Statenlid sluit niet uit dat zij zelf ook aangifte doet bij het OM. ,,Wij leven in een tijdperk waarin geld verdampt. Bij overheids-nv Refineria di Kòrsou is er 262 miljoen gulden verdampt en nu is er 235.000 euro bij het Curaçaohuis verdampt. Eerst hadden wij de verhalen van Nanzi de spin, maar tegenwoordig hebben wij de verhalen van geld dat verdampt. Het moet nu afgelopen zijn met de verdampingsverhalen”, aldus Leeflang.
,,De rapporten die eerder over het functioneren van Marvelyne Wiels zijn verschenen lieten al zien dat er veel mis is bij het Curaçaohuis. Zo concludeerde het rapport van de ombudsman dat er geldverspilling was en dat de regels van de comptabiliteit niet werden gevolgd. Uitgaven werden achteraf goedgekeurd, daardoor was het onmogelijk om aangifte te doen.” Het Statenlid verklaarde het rapport te gaan bestuderen en later een meer gedetailleerde reactie daarop te geven.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).