Afrekening Campo eist drie levens.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Afgelopen weekeinde zal de geschiedenis ingaan als een van de dodelijkste ooit op Curaçao.

blachiberde

Op zaterdagochtend werd op Seru Pretu een man aangetroffen die in zijn hoofd en borst was geschoten. Nog geen vierentwintig uur later vonden drie mannen de dood op de parkeerplaats van het bordeel Campo Alegre, bij een schietpartij die alle kenmerken heeft van een afrekening. Ook verloor gistermiddag een motorrijder het leven, nadat hij op de Schottegatweg tegen de vangrail was gereden.
Bij de politie kwam op zondagochtend om 3.55 uur een melding binnen dat er een schietpartij had plaatsgevonden op het parkeerterrein van Campo Alegre. Bij aankomst constateerde de politie dat de drie slachtoffers waren overleden. Het gaat om de 22-jarige Richenelo L.R. Emerencia, de 21-jarige Cristen Y. Leonard en de 35-jarige Irvin ‘Pulung’ Rosa, alle drie geboren op Curaçao.
De lichamen van de slachtoffers vertoonden alle drie meerdere schotwonden. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer stelt dat bij de schietpartij naar waarschijnlijkheid een automatisch vuurwapen werd gebruikt, gezien de verwondingen en het grote aantal kogelhulzen dat is gevonden.
De woordvoerder van Campo Alegre, Marlon Regales, was zaterdagnacht ook aanwezig op Campo, hoewel hij zoals de meeste mensen binnen was toen er werd geschoten. Hij vertelt dat hij het ratelen van een mitrailleur hoorde, een automatisch of semiautomatisch wapen: ,,Ratatatatata.” Toen hij ging kijken, zag hij hoe verschillende mensen op de parkeerplaats een veilig heenkomen zochten achter auto’s en bij de ingang. Op het parkeerterrein lagen de lichamen van de drie mannen.
Regales zegt te hebben begrepen dat de daders naar Campo zijn gekomen in een kleine, gestolen auto, waar ze de drie mannen hebben opgewacht en vervolgens gericht op hen hebben geschoten. ,,Hoewel de drie slachtoffers van elkaar wegrenden, werden ze toch geraakt en gingen ze neer. Het was niet zo’n IS-aanslag waar de daders in het wild om zich heen schoten, maar het was een heel doelgerichte aanval.”
Er is vooralsnog weinig bekend over de slachtoffers. Wel is bekend dat de 35-jarige Rosa kortgeleden is vrijgelaten uit de gevangenis waar hij een straf uitzat. Bij de politie stond de man bekend als iemand die vuurwapens bezat en deze ook bij zich droeg. Op zijn Facebookpagina circuleren foto’s van zijn Glock vuistvuurwapens, alsook automatische wapens.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).