Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Nelson Navarro (PAIS) van Justitie heeft aangegeven dat het Korps Politie Curaçao (KPC) dit jaar nog een flink aantal politiewagens in gebruik zal kunnen nemen. wagenparkNavarro wil voor het eind van het jaar verschillende projecten bij het de politie, brandweer, gevangenis en het installeren van camera’s in openbare ruimtes afronden.
Korpschef Mauricio Sambo bevestigt dat het wagenpark van de politie zal worden versterkt met in totaal zestien voertuigen. Het gaat hierbij om zes Ford Ranger pick-up trucks en tien Ford Interceptors. ,,Het is gedeeltelijk een vernieuwing van oudere wagens die zijn afgeschreven en gedeeltelijk een modernisatie van het wagenpark, zodat het wagenpark meer is afgestemd op de behoefte. Het is niet dat we nu een tekort hebben dat aangevuld moet worden”, licht Sambo toe. De pick-up trucks zijn al op het eiland. ,,Momenteel wordt de eerste pick-up op proef operationeel ingezet. De andere vijf volgen binnenkort. Deze pick-ups worden voor speciale doeleinden ingezet, bijvoorbeeld bij inbeslagnames waarbij goederen moeten worden vervoerd en bij controles op moeilijker begaanbaar terrein.”
In tegenstelling tot de Ford Interceptors zijn de pick-ups niet met alle mogelijkheden uitgevoerd. ,,De Interceptors worden wel met een volledig ‘police package’ uitgevoerd”, aldus Sambo. ,,De wagens zijn besteld en we verwachten dat deze eind augustus op het eiland aankomen. Dan kunnen de wagens binnen een week worden ingezet.” Of de Interceptors ook met de 360 graden camera’s worden uitgevoerd, weet de korpschef nog niet. ,,Daar wordt over nagedacht. We gaan eerst de resultaten van de wagens die met een camera zijn voorzien evalueren. Op basis van die evaluatie kiezen we wel of niet voor installatie van camera’s op de nieuwe wagens.”
Sambo wil niet vooruitlopen op de evaluatie. ,,Ik kan er nog niet veel over zeggen. De camerawagens worden met een specifieke doelstelling ingezet, namelijk handhaving en openbare orde. Wat betreft recherche en onderzoek verwachten we meer van de statische camera’s van het project cameratoezicht. Deze zijn nu geplaatst in Punda en Otrobanda en dit wordt verder uitgebreid over het eiland.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).