Door Els Kroon
Willemstad - Tijgeren onder laaghangende netten, het is een onderdeel van de activiteiten van het vakantieplan die de kinderen van ‘De Brug’ uit Santa Maria en omgeving tegenkomen. vakantieplan Op het speelveld bij Caracasbaai is een echte militaire hindernisbaan opgezet. De organisatie is in handen van de ‘Military Discipline Events’ groep, die bestaat uit twaalf veteranen die gediend hebben in het Nederlandse leger en hun energie en middelen nu inzetten voor grensverleggende activiteiten op militaire basis. Aangepast aan de leeftijd van de deelnemers worden fysieke vaardigheden, waaronder klimmen en klauteren, bergbeklimmen, touwtrekken, springen en dus ook tijgeren getoetst en getraind. ,,We onderscheiden daarbij drie gradaties”, zegt Larry Regales, die de leiding heeft over de groep. ,,G.v.g. staat voor grensverleggende gezelligheid, dat vandaag aan de orde is. G.v.d. houdt disciplinetraining in en is geschikt voor uiteenlopende groepen deelnemers en g.v.t. is de teambuilding waaraan vooral bedrijven deelnemen. Behalve op het land organiseren we ook activiteiten met onze boten op zee”, aldus de in camouflagekleding gestoken enthousiaste leider. ,,Deze tijd is voor ons de drukste periode van het jaar. We hadden al jongeren van de Marnixschool en de Van Walbeeckschool onder onze hoede en volgende week is het de beurt aan het vakantieplan van Selikor. Daarnaast trainen we met veel genoegen docenten en personeel van de universiteit en de werknemers van Pinnacle.”
De pas een jaar bestaande organisatie timmert letterlijk en figuurlijk flink aan de weg. Er zijn onderhandelingen gaande over samenwerking met FDDK. De groep is ook te vinden op Facebook.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).