Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De datum waarop het hoger beroep van de zaak Babel dient, is bekend. Op 11 augustus vindt de regiezitting plaats en moeten oud-premier Gerrit Schotte (MFK) en zijn partner Cicely van der Dijs wederom voorkomen voor corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte.

babel

Dit keer zal hun lot door drie rechters worden bepaald.
Bij de regiezitting in augustus maken zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging van Schotte hun nadere onderzoekswensen bekend en wordt de datum voor de inhoudelijke behandeling bepaald.
Het stel werd eerder al door het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor Schotte en een celstraf van achttien maanden voor Van der Dijs. Bovendien werd Schotte ontzet uit het recht voor een periode van vijf jaar te worden verkozen. Naast de veroordeling voor valsheid in geschrifte, witwassen en het voorhanden hebben van frequency jammers, werd Schotte tevens veroordeeld voor ambtelijke omkoping en de valse aangifte van het verlies van zijn diplomatieke paspoort. Het gerecht achtte in maart bewezen dat Schotte zich als ambtenaar heeft laten omkopen door casinobaas Francesco Corallo. ,,Onvermijdelijk dreigt daardoor, al dan niet op termijn, een voorkeursbehandeling van de schenker door de ambtenaar. Schotte heeft zijn plicht als ambtenaar verzaakt: integer en neutraal te zijn”, aldus de rechter toentertijd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.