Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De druiven zijn geoogst en de eerste Curaçaose wijn zal daadwerkelijk worden gebotteld. Dat meldt de Curaçao Winery. Met de steun van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en het Curaçao Development Institute (CDI) is het gelukt om voldoende investeerders aan te trekken.
Ondanks deze positieve ontwikkelingen is het nog niet zeker of de wijnbouw op Curaçao zal worden voortgezet. De initiatiefnemers van Curaçao Winery, Roelof en Hermien Visscher moeten nu investeerders zien te vinden om de in hun ogen gedwongen verhuizing te financieren, als er al een geschikt terrein beschikbaar komt. Het echtpaar Visscher heeft aangegeven dat zij desnoods bereid zijn om met de Curaçao Winery op te gaan in een coöperatie met lokale boeren. Plannen hiervoor zijn al in detail uitgewerkt met Saneleo Petronella, secretaris van de landbouwcoöperatie Koaba.

winery


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).