Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De druiven zijn geoogst en de eerste Curaçaose wijn zal daadwerkelijk worden gebotteld. Dat meldt de Curaçao Winery. Met de steun van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en het Curaçao Development Institute (CDI) is het gelukt om voldoende investeerders aan te trekken.
Ondanks deze positieve ontwikkelingen is het nog niet zeker of de wijnbouw op Curaçao zal worden voortgezet. De initiatiefnemers van Curaçao Winery, Roelof en Hermien Visscher moeten nu investeerders zien te vinden om de in hun ogen gedwongen verhuizing te financieren, als er al een geschikt terrein beschikbaar komt. Het echtpaar Visscher heeft aangegeven dat zij desnoods bereid zijn om met de Curaçao Winery op te gaan in een coöperatie met lokale boeren. Plannen hiervoor zijn al in detail uitgewerkt met Saneleo Petronella, secretaris van de landbouwcoöperatie Koaba.

winery


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.