Van een onzer verslaggevers
Willemstad – Regeringspartij Pueblo Soberano maakt deze week de kandidaten voor de verkiezingen van 30 september bekend. Dat heeft politiek leider Jaime Córdoba bij de bijeenkomst van afgelopen zaterdag bij de sede bekendgemaakt.

ps
Komende woensdag houdt de partij een bijeenkomst in Hòfi Bill, waarbij het publiek wordt geïnformeerd over alles wat de partij de afgelopen jaren voor elkaar heeft gekregen, aldus Córdoba.
Bij de bijeenkomst van afgelopen zaterdag stond de partijleider stil bij de oplevering van acht sociale woningbouwhuizen vorige week vrijdag bij Tera Kòrá die door partijgenoot minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn mogelijk zijn gemaakt. De huur van de woning bedraagt 100 tot 200 en nog wat gulden in de maand. De huizen zijn bedoeld voor mensen met een minimuminkomen. Córdoba hekelde de opmerkingen van een buurtbewoner die bij de oplevering aanwezig was. Deze persoon, volgens de leider een onderwijzer, maakte zich zorgen om het soort mensen die hij nu als buren krijgt. De man verklaarde al 30 jaar in de buurt te wonen.
In dezelfde toespraak kondigde Córdoba aan dat de partij het minimumloon gaat verhogen. Die maatregel had de politiek naar eigen zeggen al eerder aangekondigd bij aangekondigd tijdens een toespraak voor de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). De leider noemde het voorbeeld van een persoon die 40 jaar tot aan zijn pensioen voor het minimumloon bij een supermarkt heeft gewerkt. Een ‘schandalige situatie’, aldus Córdoba.
Aan het begin van zijn toespraak had hij kritiek op de BTP&U, die onder andere belast is met de controle op radio-uitzendingen. Een Nederlander had op de radio verklaard dat de landskinderen die bij mensen thuis inbreken, in een vat met zoutzuur moeten worden gestopt. ,,Waar was de BTP&U toen dit werd uitgezonden?”, zo vroeg de leider zich af.
Córdoba zei het ook onacceptabel te vinden dat Nederlanders hier de Staten hebben beschreven als ‘strontparlement.’


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.