Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Verschillende media berichtten gisteren dat de route Curaçao-Düsseldorf van Air Berlin steeds populairder wordt bij drugssmokkelaars. drugsduitsland Zo meldde de lokale Duitse krant Express dat er in 2015 een record van 800 kilo drugs was onderschept op de luchthaven in Düsseldorf en dat een op de vier gedetineerden afkomstig is uit Curaçao. Ook gisteren ontdekte de douanehond Kees drie kilo cocaïne in de dubbele bodem van een reistas van een Spaanse man die vanuit Colombia, via Curaçao op weg was naar Madrid en dus in Düsseldorf tegen de lamp liep.
Woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) Norman Serphos bevestigt dat de route Curaçao-Düsseldorf populair is onder veelplegers, omdat zij op Schiphol bij de Koninklijke Marechaussee geregistreerd staan en daar moeilijk door de 100-procentcontrole komen. ,,En inderdaad zitten er verschillende Curaçaoënaars in de cel in Düsseldorf.” Vorig jaar is de douane van Düsseldorf op werkbezoek geweest op Curaçao. Of de bijdrage aan de groei van het aantal kilo’s aan de route Curaçao-Düsseldorf te wijten valt, durft Serphos niet te zeggen. ,,Ik heb dat in ieder geval van die kant nog niet vernomen.” Overigens is deze route niet heel bijzonder. ,,Er zijn zo veel van dit soort routes. Ondanks het risico blijft men het proberen. Via Santo Domingo, via Sint Maarten naar Parijs, vanuit Jamaica, om maar eens wat te noemen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).