Van een onzer verslaggevers
Willemstad - NuCapital heeft de financiering rond van de vijf nieuwe windmolens die worden gebouwd bij Tera Kòrá. De investering bedraagt in totaal 36 miljoen dollar.

windmolen
Volgens directeur Roy Kolader van NuCapital streeft Curaçao hiermee Aruba voorbij als leider in schone energie in het Caribisch gebied.
Het project ging vorige maand van start en moet in april 2017 worden opgeleverd. De vijf windmolens hebben samen een maximale capaciteit van 16,5 MW. Voor de exploitatie van de uitbreiding van het windmolenpark is NuCuraçao Windparken II opgericht. De nieuwe turbines worden geleverd door Vestas Benelux.
Curaçao maakt met de uitbreiding van het windpark een enorme sprong voorwaarts in schone energie, zei Kolader. Niet alleen wordt buureiland Aruba voorbij gestreefd: ,,Nog indrukwekkender is dat Curaçao na Denemarken nu tweede is in de wereld van non-conventionele duurzame energie. Het is een grote stap voor dit eiland op weg naar de realisering van het doel om 50 procent van de energie uit duurzame bronnen te halen. Met de plannen voor zonne-energie in de komende twee jaar zal dit doel meer dan tien jaar voor de geplande datum van 2030 behaald worden.”
De financiering van het project, dat vier jaar in voorbereiding is geweest, is in handen van Curaçao FirstCaribbean International Bank. De overeenkomst werd vrijdag gesloten door Rik van de Walle van het Belgische bedrijf Aspiravi, gespecialiseerd in de bouw van windmolens, en Henk Hutting van NuCapital. Het bestaande park, dat in 1993 werd gebouwd, is sinds de modernisering in 2012 al in beheer bij NuCapital in samenwerking met Aspiravi Antillen nv.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).