Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Den Haag - In het Oosterpark in Amsterdam vond zaterdag de jaarlijkse nationale herdenking plaats van de afschaffing van de slavernij. herdenking De Gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels (PS) was hier ook bij aanwezig en legde namens Curaçao een krans bij het Nationaal Monument Slavernijverleden.
Tijdens de herdenking werd onder meer twee minuten stilte in acht genomen en het publiek toegesproken. Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan benadrukte in zijn toespraak dat de misdadige geschiedenis van de slavenhandel nog steeds zichtbaar is en nauw verbonden is aan het hedendaagse Amsterdam en de manier waarop wij samenleven.
In voorgaande jaren was de herdenkingstraditie altijd op 1 juli, voorafgaand aan het Keti Koti Festival. Organisator Ninsee (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden) heeft ervoor gekozen om de herdenking en viering uit elkaar te halen. Het jaarlijkse Keti Koti Festival in Amsterdam symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).