Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Charles Cooper, tot deze week nog prominent lid van de oppositiepartij MAN, heeft samen met de groep van 22 andere opgestapte leden tot zondag de tijd om een nieuwe sociaaldemocratische beweging of politieke partij op te richten.

cooper
Dat heeft Cooper tegenover deze krant verklaard. ,,Er zijn twee zaken die wij in de komende tijd goed moeten onderzoeken. De eerste is of wij genoeg potentiële stemmentrekkers voor de nieuwe partij krijgen en de tweede is of er genoeg fondsen en sponsors zijn voor de partij.” Tot nu toe zijn er onder de groep van de 22 opgestapte leden genoeg kandidaten met een behoorlijke staat van dienst, maar de vraag is of de beweging voldoende heeft die veel stemmen kunnen trekken, zo legt Cooper uit. ,,Ik hou me bezig met de stemmentrekkers, andere mensen inventariseren of er potentiële sponsors zijn, en wat er nog aan fundraising gedaan kan worden.”
In gesprek met deze krant bevestigde Cooper dat het een race tegen de klok is. ,,De tijd is heel erg krap, dat weet ik, maar de mensen zijn zo gedreven en enthousiast, dat het zonde is om daar geen gebruik van te maken. Mijn eerste optie is om een nieuwe sociaaldemocratische partij op te richten. Ik ben een sociaaldemocraat in hart en nieren." Op Dia di Bandera is Cooper bij de plechtige zitting van de Staten en bij de officiële viering op het Brionplein. ,,Daarna ben ik weer volop bezig om met potentiële kandidaten te spreken.”
Een groep van 22 leden brak afgelopen woensdag met de MAN uit onvrede over de gang van zaken bij de bestuursverkiezingen. In de brief waarin deze leden hun lidmaatschap opzeggen schrijven zij niets meer van de leiding te hebben gehoord op hun voorstel om de impasse rond de bestuursverkiezingen te doorbreken. In de opzegbrief blijven de leden op het standpunt staan dat de aspirant-leden bij de bestuursverkiezingen mochten stemmen. Dit is tegen het huishoudelijk reglement en de statuten. Ook schrijven zij dat het onethisch was dat de politiek leider tijdens het congres duidelijk campagne voerde voor een van de kandidaten. Daarbij zijn er apps naar congresgangers verzonden. De leden zeggen hun lidmaatschap op omdat er vanuit de partijleiding niet de wil is om te erkennen dat de zaken niet naar behoren zijn verlopen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).