Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Onderwijs, Irene Dick (PS), stelt dat het project One Laptop Per Child (OLPC) een andere naam heeft gekregen maar dat het onderdeel van een ‘device’ voor leerlingen er niet volledig uitgelaten is.

laptop

Het project heet nu ‘Digitalisering van scholen’, dat naast het invoeren van devices voor groepen leerlingen - dus niet voor elk kind een tablet of laptop - ook het in elke klas installeren van een digitaal touchscreen schoolbord inhoudt en een goede internetverbinding. Eerdaags zal een openbare aanbesteding plaatsvinden voor het project.
Dick meent hiermee beter aan te sluiten op de technologische ontwikkelingen. Zij heeft in dit kader onlangs een conferentie georganiseerd getiteld ‘Op weg naar een modelschool’ waarin vooral aandacht is geweest voor de Technical Vocational Education and Training (TVET). Leerkrachten met technologische ervaring in het onderwijs hebben hierbij presentaties gegeven. Het is de bedoeling dat collega’s elkaar zo veel mogelijk gaan scholen in wat zij zelf aan kennis op technologisch gebied in huis hebben.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).