Een zogenoemde halo is een bijzonder gezicht. haloZeker op Curaçao is het geen alledaags verschijnsel. Deze foto werd gisteren gemaakt rond 14.40 uur. De kring om de zon is een verschijnsel dat optreedt door het breken van het licht in ijskristallen. Daarom wordt de halo wel geassocieerd met de winter, maar dat gaat in de tropen uiteraard niet op. Op grote hoogte ontstaan ook hier ijskristallen. Ook wordt de halo in verband gebracht met regen, maar volgens deskundigen is het verschijnsel geen betrouwbare voorspelling.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.