Groep van zestien uitgegroeid tot twintig man.
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De leiding van MAN blijft volhouden dat de procedure die eerder deze maand is gevolgd bij het kiezen van een nieuw bestuur, volgens de regels is verlopen.

man

Dat staat in de vijf pagina’s tellende brief die gisteravond terug is gestuurd aan de groep van bezorgde MAN-leden die inmiddels is uitgegroeid tot twintig personen. De groep, die door oud-bestuursvoorzitter Everardus van der Meent wordt geleid, overweegt juridische stappen, maar geeft tegelijkertijd te kennen dat massaal vertrek bij de blauwe partij ook een mogelijkheid is. 
De ontevredenheid ontstond na het congres eerder deze maand waarbij een nieuw bestuur voor de partij werd gekozen. Bij het congres kregen de aanwezigen te horen dat het bestuur had besloten tot kwijtschelding van de contributie. Maar, zo gaf Van der Meent eerder te kennen, aspirant-leden hebben het niet het recht om tijdens een congres te stemmen. Zij worden pas lid nadat zij de contributie hebben betaald. ,,Hoe kan er dan in hun geval sprake zijn van kwijtschelding?” zo vraagt Van der Meent zich af.De leden eisten uitsluitsel van de partijleiding over de geldigheid van de verkiezingen. De leiding liet gisteren middels een brief weten dat volgens haar alles volgens de regels is verlopen.
De twintig bezorgde MAN-leden zijn niet de enigen die ontevreden zijn met de huidige gang van zaken binnen de blauwe partij. Bij de bestuursverkiezingen zaten Urvin Macaay en Emil Walle in de race voor het voorzitterschap. Macaay verloor en stapte later uit ontevredenheid over de gevolgde procedure uit de partij. Ook oud-leider van MAN Charles Cooper heeft vorige week een brief gestuurd aan de huidige MAN-leider, Hensley Koeiman, waarin een voorstel wordt gedaan hoe de blauwe partij gered kan worden. De brief werd toepasselijk ‘Ban salba MAN’ genoemd. Eerder liet hij weten een positie in te zullen nemen na de reactie van de partijleiding. Cooper was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.
De groep van twintig komt vandaag bij elkaar om de brief te bespreken. Daarbij zal ook de juridisch adviseur aanwezig zijn, zo geeft Van der Meent tegenover deze krant te kennen. ,,Na deze brief merken we dat we nog steeds lijnrecht tegenover elkaar staan. We moeten nu gaan kijken wat onze volgende stap zal zijn. We kunnen middels een rechtszaak proberen ons gelijk te halen, maar een andere optie is ook gewoon afscheid nemen van MAN. We denken immers niet dat een zichzelf respecterende partij op deze manier omgaat met haar eigen statuut.”
Partijleider Hensley Koeiman liet gisteravond tegenover deze krant weten dit geschil niet in de media te willen uitvechten. In de brief aan de groep van zestien uit Koeiman de wens voor eenheid binnen de blauwe partij.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).