Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In Boka worden op drie centrale plekken fleurige ‘community boxes’ geplaatst. Dat heeft directeur Andy Louisa van CPost tegenover deze krant bevestigd. De verwachting is dat de brievenbussen in augustus van dit jaar worden geplaatst.

mailbox

Boka is daarmee de derde wijk met community boxes, eerder werden zij bij Marchena en Groot Kwartier geplaatst. Het plan voor fleurige in plaats van muisgrijze boxen ontstond tijdens een buurtbijeenkomst bij Boka. Daar werden de bewoners ingelicht over de reden om de brievenbussen te plaatsen. Bij die bijeenkomst, vorige week, was ook minister Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning aanwezig.   
,,In de postwereld is het volume van brieven afgenomen. Dat zie je overal in de wereld. Maar de post is wel verplicht om de dienst te blijven leveren. Om dat op een rendabele manier te kunnen doen, zijn de community boxes in Jamaica en Canada met succes gelanceerd”, aldus Louisa. Kunstenaars van Boka zelf zullen betrokken worden om de brievenbussen en de plek waar zij komen te staan, een kleur te geven, zo legde Louisa uit.

De community mailboxes bij Groot Kwartier zijn grijs.


Er was eerst wat weerstand in de wijk tegen de brievenbussen, en dan vooral van één figuur die dat breeduit in de media ventileerde, aldus Louisa. ,,Maar het gros van de bewoners staat achter het plan en heeft ideeën aangeleverd. Zoals het idee om een pleintje waar de boxen komen te staan op te vrolijken.”
Het plan is om de brievenbussen in 47 wijken te plaatsten. CPost hoopt nog voor het einde van het jaar in circa zeven wijken de community boxes te plaatsen. De kennis die CPost al in sommige wijken heeft opgedaan, wordt in andere wijken benut, aldus de directeur. ,,Zo verhuist een deel van de mailboxes die nu nog bij Marchena staan, straks naar een pleintje in Sta. Helena. Wij houden er rekening meer dat de community boxes straks een kleinere area zullen bestrijken”, aldus Louisa.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).