Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De PAR krijgt in de komende verkiezingscampagne versterking van oudgediende Marilyn Alcalá-Wallé. Dat bevestigt de oud-gedeputeerde en voormalig Statenlid tegenover deze krant. ,,Mij is gevraagd de partij te komen versterken."

alcalawalle

Alcalá-Wallé heeft niet direct ingestemd met het verzoek. ,,Ik dacht dat dit een afgesloten hoofdstuk was en heb er lang over moeten nadenken." Het idee van een terugkeer in de politiek speelt al ongeveer een jaar, zegt ze. Uiteindelijk heeft ze ingestemd. ,,We hebben gesprekken gevoerd over de politiek situatie nu. Er zijn veel nieuwe partijen, er moet rust komen in de tent. Er is behoefte aan iemand die vertrouwen uitstraalt en kennelijk zien ze in mij zo iemand."
Of ze op de kandidatenlijst komt weet ze nog niet. Ook niet op welke plek dat zou zijn als ze op de lijst komt. ,,Ik heb geen eisen gesteld. Er zijn mij ook geen toezeggingen gedaan, want ik heb niets gevraagd. Ik ben bereid om de partij te dienen. Ik doe dat vanuit mijn hart en dat kan op allerlei manieren, of het nu is bij het samenstellen van het programma of met de verkiezingscampagne."
Alcalá-Wallé houdt alle opties open bij haar terugkeer in de politiek. Ook voor de periode na de verkiezingen als de PAR tot de coalitie zou toetreden. ,,Ik ambieer geen ministerschap. Maar als ik gevraagd wordt, zeg ik niet bij voorbaat nee."
Marilyn Alcalá-Wallé was onder andere Eilandsraadslid en van 2007 tot 2010 gedeputeerde van Onderwijs, Sport en Cultuur in het laatste Bestuurscollege van Curaçao. Na de eerste verkiezingen voor het nieuwe Land Curaçao werd ze Statenlid. Ze verdween uit het parlement na de verkiezingsnederlaag van oktober 2012. Ze zei toen dat haar partij te weinig vernieuwend was geweest. Even was Alcalá-Wallé nog in de running voor het partijleiderschap in 2013, maar daarna verliet ze de politiek. vervolgens wijdde ze haar aandacht onder andere aan haar bedrijf A Solutions en aan de kunst. Met haar stichting Marilyn Alcalá-Wallé zette ze zich in voor studenten die in problemen kwamen door hun studieschuld in Nederland.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).