Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling heeft eerder deze week in samenwerking met Citi een website gelanceerd waarmee de opties voor lokale ondernemers om lokale diensten en producten online te verkopen, worden vermeerderd.

lokalediensten
De website biedt ondernemers leiding om het verkoopproces voor onlineproducten en -diensten te beginnen. Tevens biedt de nieuwe website de mogelijkheid zelf te kiezen uit twee opties, namelijk de ‘Do-It-Yourself Online’ optie en de optie voor ‘One-on-One Support’.
De eerste optie is een virtuele handleiding die ondernemers de kans geeft het proces zelf te doorlopen. Het vult eerst een lijst in met vragen op het gebied van e-commerce. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn organisatie, markt, juridische punten, techniek en website. Aan het einde van de vragenlijst krijgt de gebruiker een cijfer waarmee wordt aangegeven hoe het bedrijf op elk terrein scoort om vervolgens met het proces voor het online verkopen van diensten en producten te beginnen. Ook biedt de website een lijst van lokale bedrijven die ondersteuning kunnen bieden op elk genoemd gebied. Via de website kan de ondernemer het gewenste bedrijf meteen benaderen voor hulp of vragen.
De tweede optie is een programma dat vijf ondernemingen de mogelijkheid biedt om gedurende het verkoopproces begeleiding te krijgen van Citi-professionals.
Op verzoek van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en gezien de wereldwijde ontwikkeling op het gebied van online verkoop, is Citi vorig jaar begonnen met het lokale e-commercetraject.

www.ecommerce.cw


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).