Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Curaçao Tourist Board (CTB) heeft onlangs een bijzondere erkenning gegeven aan de jonge sporter Am-fièd Hernández.

dushihendezwemmer

Hernández is tien jaar oud en heeft Curaçao reeds bij verschillende zwemgelegenheden in het buitenland vertegenwoordigd. Hierbij heeft hij diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder 50 gouden medailles, 18 zilveren medailles, 11 bronzen medailles en zeven trofeeën voor de hoogste score. Reden genoeg om deze bijzondere jongen in het zonnetje te zetten en hem een Dushi Hende Award te geven. Samen met de CTB hebben negen andere instanties de jonge sporter een cadeau gegeven als blijk van hun waardering.
Am-fièd Hernández heeft de erkenning gekregen als bewijs van waardering voor zijn discipline en verantwoordelijkheidsgevoel voor de sport die hij beoefent. ,,Het gaat hier echter niet alleen om iemand die op het gebied van sport boven de rest uitsteekt; hij doet ook goed zijn best op school”, zo legt de CTB uit. ,,Zijn ouders hebben verteld hoe gedisciplineerd hij is en hoe serieus hij de sport neemt. Hij doet het met veel liefde en toewijding. Zijn ouders hebben hem altijd gesteund en vergezeld bij trainingen om hem zo te motiveren door te blijven groeien.” De tienjarige zwemmer vertrekt binnenkort naar Amerika om daar aan een aantal trainingen deel te nemen.
De andere instanties die de jonge Hernández ook een geschenk hebben geboden, zijn De Jongh’s Sportswear, Oporto Restaurant, Scooby Tours, We Do Care, Kunuku Aqua Resort, Changes Pro Sport, Curaçao Sea Aquarium, Kiwanis en Omni Electronics.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).