Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Stichting Animo heeft afgelopen zaterdag verschillende medailles gewonnen op de National Invitational Championships Artistic Gymnastics of Trinidad & Tobago; de open kampioenschappen turnen van dat land.

turnen
Acht turners en achttien turnsters van Animo hebben hard getraind om mee te kunnen doen in Trinidad & Tobago. De deelnemers varieerden in leeftijd van 8 tot 45 jaar.
In de eerste ronde streden de turnsters van niveau 1 en 2 tegen elkaar. Gabrielle Theodora en Amber de Vries wonnen brons op sprong en Roni Tirion behaalde brons op de balk. In de tweede ronde kwamen dames niveaus 3, 4 en 6 in actie. Er zijn voor de meerkamp (sprong, balk, brug ongelijk en vloer) verschillende prijzen gewonnen. Zo had Sophie Bos goud in niveau 4 en Annamarijn Bos goud in niveau 6. De laatste ronde kwamen de jongens en heren in actie. De mannen wonnen allemaal 3 of meer medailles. Op de meerkamp (vloer, voltage, ringen stil, sprong, brug gelijk en rekstok) hebben Lennon Wallé en Juan Flores goud gewonnen in niveau 4, Guillermo Kooij en Camiel van der Gulik wonnen goud in niveau 5. Daarnaast zijn er nog verschillende bronzen en zilveren medailles gewonnen.
Afgelopen zondag werden de deelnemers, coaches en begeleiders opgewacht op Hato. ,,Zij kunnen nagenieten van een fantastisch weekend. Voor de deelnemers was deze reis een belangrijke ervaring; niet alleen op het sportieve vlak, maar ook op het persoonlijk vlak. Turnen is vooral een individuele sport, maar deze groep was echt een team”, aldus de organisatie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).