Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De gouverneur van de Venezolaanse staat Tachira zegt dat Curaçao en Aruba bijdragen aan de voedselschaarste in zijn land.

schaarste

Oud-generaal José Gregorio Vielma Mora zei in een interview afgelopen week dat er ‘tonnen aan illegale groenten, fruit en vis’ naar de eilanden wordt geëxporteerd.
De producten gaan ook naar andere gebieden, maar Curaçao en Aruba werden door de gouverneur speciaal genoemd. Hij heeft de consuls op de eilanden opdracht gegeven om de lokale autoriteiten uit te leggen dat deze illegale export schadelijk is voor Venezuela.
Vielma Mora voegde eraan toe dat er vanuit zijn eigen staat Tachira legale exporten plaatsvinden naar de markten van Curaçao en Aruba. Hij noemde kaas, koffie, aardappelen, wortelen en fruit. Er zijn 39 bedrijven die daar vergunning voor hebben. De gouverneur noemde niet de namen van de bedrijven.
De oppositie, die in het Venezolaanse parlement een meerderheid heeft, is kritisch op gouverneur Vielma Mora. Zij noemen zijn uitlatingen een nieuwe leugen van de regeringspartij om de waarheid te verbloemen over wat er in Venezuela aan de hand is.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).